Eilen oli taas siivopäivä ja tuli siivottua kaikki muut häkit paitsi puput. Pupujen häkitkin pitänee kai huomenna siivota. Niille on tulossa uusi kaksikerroksinen häkki. Se oli eilen tullut kotiinkuljetettuna, mutta ei oltu kotona, joten nouto olisi postista. Kuitenkaan ei sitä jakseta kantaa postista asti eli jouduttiin tilaamaan kotiinkuljetus ja se menee sitten vasta maanantaille. Eli kaipa nuo noiden vanhat häkit täytyy vielä tässä välissä siivota. Saapi nähdä miten tuo pariskunta tottuu kerroshäkkiin, kun kuitenkin kerrosten välillä pääsee liikkumaan eli ovat käytännössä yhteisessä häkissä. Ja tittidii syy tähän häkin hankintaan on uusi tulokas. Eli kuun lopussa (luovutusiässä 25.1) on tulossa uusi pupuvaava. Pikkuinen soopelineitokainen. Odottelen vielä kasvattajalta lupaa käyttää kuvia, mutta linkin takaa löytynee poikueen petsie-profiili:

http://www.petsie.fi/pet.php?petid=204014&s=images&setid=134226

Saapi nähdä, mitä tämä meidän pariskunta tykkää uudesta tulokkaasta. Aatu nyt varmaan ei juurikaan mitään tuumaa. Ottaa varmasti ihan hyvin vastaan, mutta Aada saattaa olla hankalampi. Sen takia otettiin poikueen rauhallisin tapaus, että varmaankin helpommin alistuu Aadalle eikä ongelmia varmaan tule, kun pupu on ihan poikasena otettu.

Sitten otsikon aiheeseen. Meillä on täällä tosiaan kasa tuittupäisiä neitoja. Aadalla on vaihteeksi taas valeraskaus ja tekee pesää koko ajan ja on äkäinen kuin ampiainen. Edes Aatua ei siedä lähellään. Ollaan harkittu leikkaamista, mutta se kun on niin kallista ja naaraille myös riskialtista, niin vielä on ihan ajatustasolla.

Toinen tuittupää löytyy okahiiristä. Eilen häkkien siivouksen ajan juoksutettiin kaikkia pikkujyrsijöitä tuossa uudessa aitauksessa ja okahiiret kun ovat edelleen niin arkoja niin niiden kanssa olikin varsinainen show taas käynnissä. Sahara on jonkin verran kesyyntynyt eli sen saa jotenkuten käteen ja siinä pysymään, mutta Saphira on ihan villi ja hyppii ja loikkii karkuun eikä tule millään käteen. En viitsinyt sitä sen enempää alkaa ajaa takaa, joten metsästin sen talouspaperirullan sisään ja sen avulla sitä siirtelin. No neiti ei tykännyt siitä, että hänet suljettiin rullan sisään ja antoi sitten palautetta näykkäämällä minua sormesta. Eipä se auta kun vaan tehdä töitä noiden kahden kanssa. Eihän ne yhdessä yössä kesyynny.

Gerbiilit olivat myös hieman asenneongelmaisia eilen. Rangaistus ei meinannut millään antaa ottaa itseään kiinni, vaikka on jo paljon kesyyntynyt. Varmaan kun joululomalla niiden kanssa ei ole kukaan täällä pahemmin ollut muuten kuin ruokkimassa. Lisäksi taisivat liikaa hullaantua aitauksessa juoksemisesta ja eivät olisi millään halunneet takaisin häkkiin. Mutta siellä sitten odottikin uutta järsittävää eli pian kyllä löytyi taas tekemistä.

Hiiret ja Tara käyttäytyy yhtä mallikelpoisesti kuin aina. Ne on kilttejä tyttöjä. Eilen vaihdettiin Taran joululahjaksi saama kaivelulaatikko hiirten terraan, kun oli niin valtava Taralla. Tara taas sai uuden kiipeily"linnan" omaan dunaan. Se on hieman sopivamman kokoinen pienelle.

 

Tilasin nanille joululahjaksi huopafiguurin meidän pojista ja siitä tulikin aivan upea. Kiinnostuneille voin antaa yhteystiedot ja voin kyllä suositella lämpimästi tekijää.

 

(Lari poseerasi Elvis -pehmon kanssa)