Pieni tauko ollut bloggaamisessa, kun oltiin molemmat kipeitä koko viime viikko ja sängynpohjalta noustu vain viemään koirat ulos ja hoitamaan muuta laumaa. Muutenkin joulu tulossa sieltä pian ja joululahjat pahasti vielä vaiheessa. Valmiiksi pitäisi saada sukkapari, kaulaliina ja virkattu tyynyliina joista kahdesta viimeksi mainitusta tehty puolet ja sukat vasta alkutekiöissä.

Rita on vielä ilonamme täällä. Ensi viikolla pitäisi neidin lähteä, sillä itse menen jouluksi vanhempieni luokse ja otan meidän pojat mukaan ja kolmatta koiraa en viitsisi sinne ottaa, kun noidenkin kanssa on tekemistä matkustaa junassa aatonaaton ruuhkassa. Luultavasti kuitenkin uudeksi vuodeksi tulossa taas Rita hoitoon, sillä omistajilla on menoa.

Rottien koulutus etenee hitaasti, jos sitä etenemiseksi voi kutsua. Tulevat kyllä aina kärkkymään ruokaa ja ottavat nätisti sen kaltereiden välistä. Olen alkanut laittaa kättä häkkiin ja totuttamaan niitä siihen, mutta Vieno luulee sitäkin ruoaksi ja sormet on mukavasti puremajälkiä täynnä. Ei kuitenkaan agressiivisesti hyökkää kimppuun vaan maistelee, että olisiko sormeni jotain syötävää. Kaino taasen haistelee ihan nätisti ja onkin muutenkin paljon arempi.

Tänään oli siivopäivä ja pideltiin sitten okahiiriä kädessä ekaa kertaa kunnolla, kun ne piti pyydystää häkistä. Sahara on jo tosi käsikesy siinä mielessä, että pysyy kädessä hyvin, mutta ei kyllä mitenkään vapaaehtoisesti käteen tule. Kuitenkin varmasti kesyyntyy vielä. Saphira taas on edelleen hirmu arka ja yrittää livistää heti, kun vähän otetta höllää. Voi olla kiinni siitä, että on pari viikkoa Saharaa nuorempi kyllä sen on muistakin eläimistä huomannut, että nuo nuoremmat ovat alkuun paljon arempia.

Tällä viikolla tuli myös eläinten joululahjatilaus ja annettiin ne heti käyttöön.

  • Gerbiilit saivat riippulinnan, jonka kanssa saatiin vähän muokattua niiden häkkiä. Laitettiin tuo riippulinna häkin ja terraosan väliin riippumaan tasoksi alkuperäisen metallitason sijaan, joten nyt on paljon enemmän liikkumatilaa.

  • Edy hamsu sai pesäkopin, jonka päälle saa "upotettua" ruokakupin. Täydellinen meidän läskilössykälle.
  • Tara talvikko sai ison "terraboksin" eli tuollaisen boksin, jonka saa täytettyä purulla ja sinne pääsee kaivelemaan. Se vaan on niin jättimäinen, että pitää sitä varmaan vielä vähän muokata, että mahtuu paremmin tuonne Taran dunaan.
  • Hiiret saivat hieman vaatimattoman puumökin, mutta ne tuppaa tuhoamaan kaiken järsittävissä olevan, joten mitään kovin hienoa ei viitsinyt niille ostaa. Tykkäävät kuitenkin nukkua siellä alla, joten taisi mennä ihan nappiin.

  • Okahiirille ostettiin riippusilta, joka kahdessa kerroksessa. Ovat ainakin näyttäneet viihtyvän siinä kiipeillen. Kiva aktiviteetti yksityiskohta dunassa.

  • Pupuille sitten tilattiin vain herkkuja, kun eivät häkkiin oikein mitään tarvitse. Tosin niille on myös yhteinen paketti, jossa on kangastunneli, kun edellisen olivat järsineet niin pahasti, että se piti heittää pois.

Samassa tilauksessa tuli myös juoksutusaitaus noille pikkujyrsijöille. Pääsee sitten nekin vipeltämään vähän täällä "vapaana". Tosin ainakin gerbut tulee siitä kyllä yli ja varmaan muutkin osaa kiivetä sen verran, mutta valvoahan niitä tietenkin pitää.

Hachikolla ollut tänään suuri kiukkupäivä. Se ei ole suostunut syömään omia nappuloita, kun ilmeisesti niihin kyllästynyt. Veikan nappulat kyllä menisi. Ja kiukuttelee sitten nälissään. Lisäksi myös väsykiukku, kun ei ole malttanut nukkua, kun me ollaan touhuttu ja siivottu koko päivä. Alkaa olla koko porukalla täällä koiria myöten aika tiukalla pinna.