WTF?! Oli ensimmäinen reaktioni, kun olin jakamassa eläimille iltaruokaa ja okahiirten kopista alkoi mönkiä poikasia. Ensin yksi ja perässä toinen pieni rääpäle. Pikkuinen shokki iski päälle siinä vaiheessa. Ei tiennyt, mitä tehdä ensimmäisenä. Ajatukset vilisi mielessä, että miten tämä on mahdollista. Pienen panikoinnin jälkeen sitten avattiin internetin ihmeellinen maailma ja sieltä sitten selvisi, että okahiiret ovat tiineenä 36-42 päivää ja eilen tuli tasan 36 päivää siitä, kun okat meille tulivat eli Sahara neiti oli sitten raskaana meille tullessa. Ensimmäisenä kun käväisi mielessä, että onko meille sittenkin myyty uros ja naaras, mutta kyllä se eläinkaupan myyjä asiansa osaa. Kasvattaja on tässä nyt mokannut ja pahasti. Okat tulivat siis kauppaan samassa boksissa kahden uroksen kanssa. Urokset jäivät kauppaan ja naaraat tulivat meille. Kasvattaja ei ollut ottanut huomioon, että Sahara oli jo sukukypsä.

Ensimmäinen paniikkireaktio oli ottaa Saphira pois häkistä, sillä ajateltiin sen olevan agressiivinen. Sitten luettiin enemmän netistä ja selvisikin, että koko naaraslauma auttaa poikasten hoidossa eli oli aika siirtää Saphira takaisin, mutta neiti oli eri mieltä ja lähti pienelle karkureissulle sukeltaen sohvan alle. Sitä metsästettiin sitten about 1,5 tuntia herkuilla, mutta viimein se katosi sohvan sisään. Tässä vaiheessa kello lähenteli kolmea yöllä ja epätoivo oli jo suuri. Oltiin jo alkamassa purkaa koko sohvaa palasiksi, kun huomasin pienen "taskun", jonka puput ovat sohvaan järsineet ja sieltähän neiti löytyi nukkumasta ja viimein se saatiin takaisin häkkiin. Nyt on sitten nelikko onnellisesti yhdessä ja saatiin eräältä kasvattajalta hieman neuvoja noiden kanssa. Nyt sitten muutama viikko aikaa hengähtää ja selvittää poikasten sukupuoli ja se sitten määrää, että tuleeko meille yksi iso lauma vai pari pientä laumaa. Pidetään siis poikaset itsellä luultavasti, sillä ovat tuollaisia sisäsiittoisia vahinkolapsia, joten halutaan välttää etteivät vahingossakaan mene jalostuskäyttöön.

 

Tänään käytiin sitten myös eläinlääkärissä ja sinne jäi Turbo ja Edy. Tänään tulee siis kaikkiaan kolme postausta, sillä haluan tehdä jokaiselle menehtyneelle eläimelle oman postauksen muistoa kunnioittaen. Viime päivinä tullut todistettua, että kun joku lähtee niin toinen syntyy.. Meiltä lähti kaksi ihanaa lemmikkiä ja kaksi pientä rääpälettä syntyi tilalle....